Heel veel willen doen = vaak heel weinig willen voelen

Die emoties, die pijn die je zo hard probeert te negeren door je leven maar heel druk in te richten of door de ene naar de andere ‘high’ te achtervolgen, door jezelf drie slagen in de rondte te werken of van de ene activiteit naar de andere te springen:


Het gaat je niet helpen. 🤕

Sterker nog, je lijf zal steeds harder gaan schreeuwen om aandacht, om erkenning. Dit kan zijn in de vorm van vage fysieke klachten (hoofdpijn, vermoeidheid, pijnlijke menstruatie, brainfog), maar bijvoorbeeld ook in: slapeloze nachten door de onrust, paniekgevoelens, angstgedachten, niet stil kunnen zitten en ook niet écht kunnen genieten van alles wat je doet.

Het voorbeeld van ‘heel veel dingen willen doen’ is vaak een trauma respons. 🧠

Misschien was jezelf afleiden wel jouw manier om jezelf veilig te houden, om jezelf te beschermen. Om de controle te houden.

Echter, ik weet als geen ander dat het geen duurzame manier is om met je emoties en zenuwstelsel om te gaan. Echte vrijheid ga je vinden in het erkennen, doorvoelen en vervolgens in veiligheid langzaam loslaten van die emoties 💜

Daarnaast is inzicht hebben in jouw trauma responses ontzettend waardevol, want kennis = power. Als je weet waar bepaalde patronen vandaan komen en hoe ze ontstaan zijn, kan je ze ook stapje voor stapje transformeren.

I’m here if you need me! 👇🏻👇🏻

Ik heb al mijn beste tips, tricks en somatische oefeningen voor je gebundeld in mijn Best Seller Dé Zenuwstelsel Regulatie Gids 🧠💆🏼‍♀️. Expertise vanuit de Polyvagaal theorie, Somatische Coaching en Orthomoleculaire therapie met 3+ jaar praktijkervaring 🌱. Echt Het Héle Plaatje dus 🫶🏻

 

Bestel 'm hier en met de code 'blog' krijg je 10% korting ;) 

 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd